Slutet av terminen

Nu börjar vi närma oss slutet av terminen och för första gången har vi muntliga nationella prov på hösten efter direktiv från skolverket. Detta ska bli spännande att utvärdera framöver. Tiden går fort och vi närmar oss jullovet med stormsteg och vi börjar se hur julstämningen sakta växer fram med dekorationer, planering av julaktiviteter och övning av luciasånger.

Nu har det gått ett par veckor sedan vi var på SETT-syd och vi har haft tid att utvärdera och reflektera. Det var väldigt kul att se vår duktiga engelsklärare Anders Lind föreläsa om sin inställning till undervisning av språk och om hur man ska ta in verkligheten i klassrummet. Det är verkligen roligt att andra fick se det vi redan visste – att vi har fantastiska lärare i Simrishamn. Detta visade också Donna och Jeanette prov på när de berättade om sin tematiska planering i 4-6. En lustfylld föreläsning som nog kan lära oss på 7-9 en hel del också.

IMG_2823

Upplevelsen av SETT-syd var annars ganska blandad. Många hittade några föreläsningar som de uppskattade mycket och andra hittade också några av det lite mindre givande slaget. Vi i ledningsgruppen fastnade för den mycket karismatiske föreläsaren Leo Razzak som föreläste om hur han ser lösningar där andra ser problem. Mycket klokhet och känsla och ett engagemang som fick alla åhörare att kvickna till i sina stolar.

Nu i december så startar vi en ny klass för våra nyanlända elever.  Vi har gjort iordning fina lokaler och rekryterat både SVA-lärare och språkhandledare. Nu börjar vi fylla på med elever succesivt fram till januari och tror att detta är en bra grund att bygga en fin verksamhet på.

Vi har också satt ihop nya grupper av åttor i hemvist Söder. Detta för att klasserna inte ska bli för stora. Har man möjlighet att undervisa i mindre grupper så är det naturligtvis att föredra. Vi är helt övertygade om att detta kommer at bli en bra lösning för eleverna.

Nu ägnar vi den kraft och inspiration som vi har fått med oss från SETT-mässan till att avsluta den här terminen på ett trevligt sätt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s