Skolstart och nya utmaningar!

Äntligen så är terminen igång och både elever och personal är på plats. Personalen IMG_2608hade sin start den 10 augusti ute på Naturskolan i Kivik. Där vi samlade personal från Borrby skola och Korsavadsskolan. Naturskolans pedagog, Andrea, hade gjort ett spännande program där vi visades runt i närområdet och fick en insyn i hur denna fantastiska naturskola skall kunna användas för våra elever. En härlig dag tillsammans med otroligt väder. Arbetslagen ägnade eftermiddagen till att göra presentationsfilmer, med mycket bra resultat, som visades på uppstartsdagen för årskurs 7. Finns nu tillgängliga på arbetslagens hemsida – för er som vill kika!

Senare i veckan hade vi besök av Pernilla Holmstedt från Högskolan i Kristianstad, som föreläste om formativit förhållningssätt. Detta var en mycket givande dag, med IMG_2647tillfällen för både diskussion och reflektion. Övriga dagar förfogade arbetslagen själva över för att kunna planera och förbereda skolstarten.

Arbetslagen träffades i förra veckan för att göra en screening kring formativt förhållningssätt, vilket ska leda till ett gemensamt utvecklingsmål – spännande!

Förra veckan kom alla våra elever tillbaka efter sommarlovet, en helt otroligt fin vecka med härliga ungdomar, mycket förväntningar och fin stämning. Alla nya årskurs 7 elever har i skolstarten fått sina Chromebooks. Vi fortsätter vårt arbete med IKT som är ett av våra utvecklingsmål under läsåret.

En av aktiviteterna för eleverna under uppstartsdagarna vara att besöka IMG_2644Tjörnedalagården. Där de fick skapa ett pussel tillsammans om IMG_2642sedan kommer sitta uppe på skolan.

Vi ser framemot ett läsår med lärandet i fokus!

Hjärnan vill ha KUL – kunskap – utveckling- lagarbete!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s