En ny utmanande vecka.

I veckan har vi haft ett uppsamlingsmöte för att diskutera våra intryck från SETT-mässan. Syftet var att ta till vara på den information och inspiration vi hade tagit till oss i Stockholm för att kunna utveckla våra skolor. Det som de flesta hade tagit med sig var att det talades mycket om förhållningssätt och programmering. Vikten av att ha sunda och positiva relationer med eleverna är svår att överskatta. Att programmering i skolan är på frammarsch  syntes både på mässgolvet och hördes på en del av föreläsningarna. Detta diskuterade vi en hel del och är något som kommer att märkas på våra skolor framöver. Kika gärna på länken nedan. Barn- och Utbildningsförvaltningen ska vara samarbetspartner till SETT-syd som kommer att äga rum i Malmö vecka 44. Vi hoppas på stor utveckling på våra skolor eftersom all personal ska åka med.

https://scratch.mit.edu/

Korsavadsskolan kommer att medverka i Fosterland, en programserie på SVT som bland annat handlar om integration. SVT kommer att befinna sig på Österlen och undersöka vad som händer med ett samhälle och de som bor där – nytillkomna och redan boende – när ett ganska stort antal asylsökande kommer till en liten kommun. Vilka är möjligheterna och vilka är utmaningarna  SVT kommer att träffa några personer med olika perspektiv på situationen. Man kommer till exempel träffa en ganska nyligen anländ person som börjar sitt nya liv i Sverige. Dessutom så vill de vara med på Korsavadsskolan för att beskriva alla dom möjligheter och utmaningar som integrationen innebär för oss. Ett första viktigt tillfälle var då vi hade föräldramöte i förra veckan för de asylsökande barnen och deras föräldrar. SVT kommer åter vara på skolan på onsdag när vi har elevensval med tema – lika/olika.

Under två veckors tid har vi haft trevliga besök av många förväntasfulla årskurs 6 elever. Vi har mött upp dem i vår aula, La Sala, hälsat dem välkomna och därefter har de fått en guidad rundtur på skolan av elever från årskurs 8. De har också blivit bjudna på en uppskattad fika av Åsa, vår caféansvarig på Torget.

KvalitetscirkelnFörra veckan så arbetade all vår personal med det systematiska kvalitetsarbete. Deras resultat ska sedan vi i ledningen analysera och har lagt en hel dag till detta. Detta arbetet är viktigt för vår skolutveckling.

I veckan har lärarna en och en halv kompetensutvecklingsdag där vi kommer ägna oss åt GAFE -Google Apps For Education. Vi berättar mer om detta i nästa blogginlägg.google_apps_logo270x250

Följ gärna vår lärare, Gunilla Sjöholm, denna veckan på Instagram –  @bufsimrishamn. Där ni kan följa hennes vardag på vår skola.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s