Mitt i terminen!

Halva hösten har passerat och vi har haft vårt höstlov – för första gången vecka 42! Hoppas att det passade er bra. För skolans del passar det utmärkt eftersom vi får fler veckor kvar på terminen att arbeta innan det blir jullov.

I höst har niorna haft sina prao-veckor, de sista i deras grundskoletid. Både arbetslplatser och Sissi (vår Studie- och yrkesvägledare) vittnar om att praktiken gått bra och att vi har väldigt trevliga och duktiga ungdomar på vår skola!

Utvecklingsarbetet på Korsavadsskolan går framåt i enlighet med våra fokusmål. Tidigare i höst var några av våra lärare iväg på utbildning i Stockholm “Bedömning för lärande” samt “Natur- och teknikutveckling”. Nästa vecka när vi har K-dagar kommer de att förmedla sina nya kunskaper till kollegorna – det kollegiala lärandet när det fungerar som bäst!

För oss rektorer har terminen hittills varit fylld av medarbetarsamtal. Det blir en hel del i våra två skolområden. men nu är det nästan klart och det har varit spännande, utvecklande och givande att höra deras tankar kring skolutveckling!

Nya vindar blåser också i skolledningen. Lotta avslutar idag sin tjänst som biträdande rektor och påbörjar uppdraget som utvecklingsledare på Barn- och utbildningsförvaltningen här i Simrishamn. På så sätt kommer vårt samarbete att fortsätta tillsammans. I det vardagliga skolutvecklingsarbetet får Pia nu två nya biträdande rektorer: Rasmus Björck som har sin huvudsakliga placering på Korsavadsskolan och Joakim Cronvall som har sin huvudsakliga placering på Borrby Skola. Vi kommer dock att jobba som ett team.

Även i personalen är det lite förändringar. Det är lite föräldraledighet och byte av arbetsplats – dock inom vår organisation. Så är livet – det står aldrig stilla!

Idag är det fullt av spöken, häxor och andra skrämmande figurer på skolan, då hemvist Söder har Halloweentema. Vi önskar er alla en trevlig Allhelgonahelg!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s