Höstterminen är i full gång!

Ibland går tiden fortare än man egentligen hinner med. I skrivande stund har eleverna redan hunnit gå hela sju veckor i skolan! Och det är mycket som hänt.

Sjuorna börjar finna sig ordentligt tillrätta i sin anya klasser, med nya kamrater, lärare och allt nytt som hör högstadiet till. Plötsligt blir det ju lite mer egenansvar, när man på egen hand ska hålla koll på schema, skåp, nycklar, böcker och tider. Fast av ansvar växer man och det ser ut att fungera väldigt bra. Alla hemvister har också haft sina första föräldramöten för läsåret.

Åttorna och niorna återvände till en välbekant skola och kända ansikten. I korridorerna ser vi glada miner och i klassrummen ett gott arbetsklimat.

En nyhet det här läsåret är vårt pilotprojekt tillsammans med Gleerups – ett läromedelsförlag. I utbyte mot vår kompetens och våra reflektioner som pedagoger och elever får vi prova alla Gleerups digitala lärverktyg alldeles gratis under två år. Detta går hand i hand med vår satsning på att alla elever har en egen dator som resurs i sitt lärande. Fördelarna är många. Förutsatt att du har internetuppkoppling hemma (eller i din mobiltelefon!) kan du komma åt dina skolböcker överallt. Inga fler kvarglömda läxor i skåpen! En annan fantastisk fördel är likvärdigheten. Oavsett om du har lätt eller svårt att läsa mycket text – kan du få allting uppläst i datorn. Om som ytterligare en bonus – du kan genom ett enda litet knapptryck få hela lärobokstexten översatt till en hel uppsjö språk: engelska, tyska, spanska, bosniska, arabiska…vad du vill! Just nu befinner vi oss bara i uppstartsfasen – vi lär oss nytt tillsammans.språkdag

Teknik i all ära – men det finns många andra sätt att lära. I fredags uppmärksammade Korsavadsskolans elever Europeiska språkdagen 2014 och det syns på väggarna i skolans korridorer!

Idag har vi läsårets andra Elevens val-dag. Alla dessa dagar börjar med ett hälsoval. Hjärnan vill ha KUL men mår också väldigt bra av fysisk aktivitet. Under läsåret kommer temat “Lika/Olika” att prägla Elevens val – här jobbar vi extra aktivt med skolans fokusmål Normer & Värden.

Livet för oss rektorer står minsann inte heller stilla! Det har varit extra instensivt att dra igång läsår 14/15 med många nyheter. Dessutom hade vi Arbetsmiljöverket på besök för en genomlysande inspektion. Vi klarade oss ganska bra och det är vi stolta över! Vi har också varit iväg ett par dagar tillsammans med Skolområde Simrislund för att prata utveckling och Kvalitetsarbete 1415 – Korsavad. Just nu befinner vi oss här. Läs gärna!

kdag9Läsårets första K-dag för personalen hade vi tillsammans med Borrby skola. Vi jobbade tillsammans i ett F-9-perspektiv kring kunskapsaspekterna i läroplanen. En mycket givande dag för oss alla. Inte bara Elevens val-dagar börjar med hälsa och rörelse. Personalens K-dagar har samma tema – vi börjar med ett rörelsepass och efterföljande gemensam frukost! Uppskattat av alla.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s