Vardag, skolutveckling

Veckan som gått har fyllts av lönesamtal med personalen på skolan, vilket ger en liten stunds reflektionstid tillsammans och bra samtal kring hur vi ska vidarutveckla skolan.

Det har också hunnits med ett antal lektionsbesök och vi ser ett tydligt fokus på förmågor och kunskaper – där eleverna vet varför och hur de ska göra för att utvecklas så långt som möjligt. Vi har också ställt frågor till eleverna angående våra utvecklingsområde – Vet du vad som krävs av dig för att du ska uppnå goda resultat samt frågor kring arbetsro på lektionerna. Även om vi är stolta över vår skola och de resultat vi uppnår, så måste vi arbeta vidare med dessa frågor!

Vi har också tittat på på förra årets resultat gällande måluppfyllelse i alla årskurser, meritvärde, behörighet till gymnasiet för årskurs 9. Framöver kommer vi att diskutera vidare i arbetsalget om hur vi kan förändra och förbättra undervisningen, så att vi når högre måluppfyllese, även om vi är nöjda med den utveckling som sker på skolan, så finns det alltid förbättringsområden att arbeta med – HJÄRNAN VILL HA KUL!

Vi är glada att vår socionom, Jörgen har gått utbildning i DISA – din inre styrka aktiveras. Disa är en metod att förebygga stress och ohälsa hos tonårsflickor. Framöver är det tänkt att alla flickor som går i årskurs 8 ska erbjudas att delta i metoden, vilket omfattar tio träffar á 1,5 timme och är utvecklad för att förebygga depressiva symtomer hos tonåringar. I veckan startade vi med den första klassen. Det ska bli mycket spännande att följa detta arbete!

I veckan hade vi besök av vår förvaltningschef, Bo Kristoffersson som berättade att vi kommer att ta över Skolområde Syd den 1 april. Det är med ett stort engagemang och ansvar som vi tar på oss uppdraget att leda Skolområde Syd tillsammans med Skolområde Korsavad, Utmaning – Lagarbete – Kunskap!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s