Likabehandling i fokus

På Korsavadsskolan har vi ständigt likabehandlingsarbetet – arbetet mot målen kring Normer och Värden i Lgr11 – i fokus. Men den här veckan har dessa frågor varit lite extra på agendan.

Dagny och JoakimAlla vuxna på skolan arbetar förstås med normer och värden, men hos oss har Dagny och Joakim, socionom och resurspedagog, ett extra uppdrag att arbeta med likabehandlingsfrågor och arbetsklimatet på skolan. Den här veckan fick vi bjuda med dem till Ledningsgruppens möte på BUF, för att berätta om sitt uppdrag och tankarna kring det. De gjorde en mycket uppskattad presentation. Roligt!

Idag har kommunens Ungdomspolitiska råd haft möte och den här gången stod Korsavadsskolan som värd. Andreas Liljeglimt, projektledare, och Bo Kristoffersson, förvaltningschef, berättade om planer och tankar kring nya gymnasiet som ska starta i Simrishamn 2014 – ett spännande projekt med mycket nytänk. Utöver det fick också frågor kring likabehandling – mobbning och kränkning stort utrymme. Det finns alltid mer arbete att göra! Vilket ansvar har vuxna och vilket ansvar har eleverna själva? Är det tydligt för alla? Intressant att lyssna till elevernas tankar och idéer. Väldigt skickliga är de också. Ordförande Evelyn var stark nog att avbryta självaste förvaltningschefen när han talade utan att ha fått ordet. Imponerande ledarskap från en ung tjej!

I veckan har också Barn- och utbildningsförvaltnings nystartade IKT-råd haft sitt första möte och vi på Korsavad stod som värd den här gången. Vårt uppdrag är att med gemensamma krafter lyfta kvalitén i användandet av pedagogiskt digitalt innehåll i skolor och förskolor. Målet är att hitta nya metoder att arbeta som förändrar lärprocessen på ett sätt som både höjer måluppfyllelsen och lusten att lära tillsammans. I rådet finns representanter från alla kommunens skolområden, såväl skolor som förskolor. Vårt nuläge ser olika ut och förutsättningarna varierar en aning, men målet är detsamma. Vi lär oss av varandra och utvecklas. En “dela – inte dölja”-anda. Att lära och inspireras av varandra ger nya idéer som kan leda till förändring och förbättring. Vi går en spännanMolnväskade framtid till mötes.

Samtidigt med detta har Anna – en av våra SO-lärare – varit och kikat på digitala läromedel. “Nyfrälst” var visst ordet hon använde! Kanske var det därför Lotta förärades en sån fin molnväska från läromedelsförlaget (ingen reklam i övrigt…). Upp i det blå – till molnen. Vilken symbolik!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s